In deze barre corona tijden waarin Museum Bronbeek al sinds maart 2020 is gesloten voor publiek, is de boekenclub van museum Bronbeek nu online gegaan. Wij zijn nooit gestopt met het lezen van nieuw verschenen werken over de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Wij doen ons best om nieuwe en nog niet bekende publicaties te vinden en deze uitgaves te lezen met het doel op de hoogte te blijven van de vele publicaties over ons koloniaal verleden. De Nederlandse koloniale historie is nog springleven: er blijft onverminderd veel over geschreven worden.

En via deze weg brengen wij deze nieuwe werken graag bij u, de lezer, onder de aandacht. Ter inspiratie. Om lekker in uw luie stoel te lezen.

We willen u laten mee genieten met de nieuwste publicaties, die wij binnenkort gaan lezen of zelf al gelezen hebben. We geven geen recensies, maar beperken ons tot de teksten van de uitgevers en die op de achterflap staan. Geïnteresseerd? We vermelden tevens de uitgevers en indien beschikbaar de ISBN nummers, zodat u zelf ook een exemplaar kunt aanschaffen.

Wanneer het museum zijn deuren weer opent, kunt u uiteraard ook weer in de bibliotheek van het Kenniscentrum terecht om deze werken in te zien en te lezen. En vele van deze werken zult u na de heropening ook weer in onze museumwinkel, Café Batavia, kunnen kopen.

Meer weten over het Kenniscentrum of de museumwinkel? Kijkt u dan op www.bronbeek.nl.

Tot die tijd blijven wij vanuit de leunstoel thuis doorlezen en de nieuwste werken hier op deze plek onder de aandacht brengen. Leest u met ons mee?