MUSEUM

Het hoofdthema van Museum Bronbeek is het koloniale verleden van Nederland in met name Nederlands-Indië. Daarbij ligt de nadruk op de militaire aspecten. Niet alleen de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger staat centraal, maar ook die van de gekoloniseerde tegenstanders.

De vaste collectie bestaat uit onder meer monsterkanonnen, Indische wapens, uniformen, onderscheidingen, etnografica, opgezette dieren, een uitgebreide bibliotheek en een fraaie schilderijencollectie. Daarnaast zijn er regelmatig wisselexposities en jaarlijks terugkerende evenementen als de Krissendag en de Fotodagen. Ook aan de jeugd wordt gedacht. Zo worden er bijvoorbeeld museumlessen voor schoolgroepen uit het primair en secundair onderwijs gegeven.

Sinds kort zijn het museum en onze museumwinkel, Café Batavia, weer open voor bezoekers. Dus kom bij ons binnen om een kop koffie te drinken en te kijken naar de nieuwste en oude werken over de koloniale geschiedenis die in onze museumwinkel te vinden zijn. Binnenkort opent ook weer de bibliotheek van het Kenniscentrum zijn deuren. Houdt u voor de exacte datum de website  www.bronbeek.nl in de gaten.

Landgoed Bronbeek

Het landgoed Bronbeek is van oorsprong een buitenplaats. Na de bouw en opening van het tehuis in 1863 namen de bewoners het omliggende terrein in gebruik voor het verbouwen van voedsel.

Door de vele monumenten is het nu een belangrijke herdenkingsplaats.

Het landgoed open is voor bezoekers en U kunt er naar hartelust rondwandelen. 

Restaurant & Congres- en Reünie Centrum Kumpulan.

Op het landgoed Bronbeek is Restaurant & Congres- en Reüniecentrum Kumpulan gevestigd in wat vroeger het hospitaal van het tehuis was. Geheel in Indonesische stijl ingericht, omvat het een moderne congreszaal, vergaderruimte en een Indisch specialiteitenrestaurant, compleet met serre en een fraai terras met uitzicht over het landgoed. Mede door de ligging is de Kumpulan uitgegroeid tot een trefpunt voor allen die vaak een unieke binding hebben met het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië.

Het woord kumpulan betekende vroeger een vergadering of bijeenkomst van de vroegere Indonesische bestuurders uit de koloniale tijd. Het heeft inmiddels de betekenis gekregen van een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van een goede maaltijd of lekkernijen bijgepraat wordt over allerlei zaken.

De kwaliteit van de restaurantkeuken van de Kumpulan wordt alom geroemd en behoort volgens velen met verstand van de Indische keuken tot de top van Arnhem en wijde omstreken. 

Reserveren is wel gewenst. Meer weten? Kijk dan op  https://kumpulan.nl.