In gesprek met ‘Getuigen & Tijdgenoten’ over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog / Bertukar Makna bersama ‘Saksi & Rekan Sezaman’ tentang Perang Kemerdekaan Indonesia

Auteurs:

Eveline Buchheim

Satrio (Ody) Dwicahyo

Fridus Steijlen

Stephanie Welvaart

ISBN: 9789463726580

Uitgever: AUP

Publicatiedatum: 17 – 02 – 2022

Flaptekst

De strijd om de onafhankelijkheid in Indonesië tussen 1945 en 1949 heeft letterlijk en figuurlijk zijn sporen nagelaten. In beeld en tekst nemen de auteurs de lezer mee op hun zoektocht langs mensen, objecten en plaatsen in Indonesië en Nederland. In dit tweetalige Indonesisch/Nederlandse boek draait het om de persoonlijke ervaringen van burgers en militairen die het conflict van nabij meemaakten. 

Er wordt stilgestaan bij de vraag hoe mensen uit beide landen terugkijken op die tijd en hoe herinneringen daaraan al dan niet levend worden gehouden. Op deze manier brengen de auteurs de menselijke maat terug in een intrigerende geschiedenis. Welke keuzes maakten getuigen en tijdgenoten destijds, aan wie bleven zij loyaal, en waarom? Hoe leven hun ervaringen voort in het heden en welke betekenis heeft die periode nu, voor henzelf, maar ook voor anderen voor wie die geschiedenis belangrijk is?

 

 

#

Het is niet mogelijk om een reactie te plaatsen